Чай Чжанпін Шуйсянь
Чжанпін Шуйсянь 漳平水仙 (zhangping shuixian) - світлий улун слабкої прожарки.
Чай виробляється у міському окрузі Чжанпін у провінції Фуцзянь.
При виготовленні маоча не скручують, а ретельно приминають, роблячи якнайбільше заломів, зберігаючи при цьому цілісність кожного листа.
Традиційно вручну пресується у брикети вагою 7-9 грам. Після пресування цеглу бережено обертають у папір і упаковують вакуумом, для збереження свіжості та аромату. В іншому вигляді цей чай не продається, це його візитна картка.

Аромат сухого листа квітковий, солодкий, трав'янистий з нотами троянди та тюльпану. Колір настою прозорий та сонячно-жовтий.
Смак Чжанпін Шуйсянь ніжний, з легкою кислинкою та солодощами. Відчуваються нотки яблук, квітів, іноді відчувається персиковий посмак.
Іноді Чжанпін Шуйсянь порівнюють з іншим слабо-ферментованим улуном Те Гуань Інь, проте він має більш глибокі, об'ємні смакові обертони, ніж ТГ.


Рекомендуємо заварювати цей чай окропом і перший пролив зробити 30-40 секунд, щоб дати чаю розкритися.
Чжанпін Шуйсянь тримає 8-10 проливів і не гірчить навіть за довгої експозиції.
Шуйсянь – рідкісний та благородний чай, який утихомирює, гармонізує та освіжає.

Ціна за 5 брикетів.
Коректний час заварювання: 10-40 секунд
Оптимальний посуд: гайвань, чайник
Кількість чаю на 1 заварку (150 мл): 4-8 грамів
Зберігання: в кімнатних умовах
Пакуємо в професійні пакети, які зберігають властивості чаю при зберіганні.
Продаємо тільки те, що самі п'ємо.
Основні | |
---|---|
Виробник | Фермер |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Тип чаю | Чай Улун |
- Ціна: 200 ₴/упаковка