Чай Лунцзін
«Коли вкушаешь чай Лунцзін, відчуваєш присутність Великої Гармонії...
Цей смак без смаку є граничний, вищий смак.
Роблячи людину глибше, він зцілює його, він доріг подібно недосяжною коштовності.»
Людина епохи Цин, Лу Лі Чжі
Китайський зелений чай Лунцзін можливо один з найвідоміших у світі. Історія Сі (Ши — піньінь) Ху Лунцзін налічує більше тисячі років. Вперше він згадується в першій книзі про чай (Cha Ching) самого Лу Юя, у часи правління династії Тан.
Суворо, Лунцзином називається тільки чай, вирощений і виготовлений в провінції Чжецзян, поруч з Ханчжоу, біля озера Сіху — тут його історична батьківщина і традиційний ареал виробництва. Однак, сучасні реалії такі, що цей чай виготовляють і в інших регіонах Китаю, а також на Тайвані.
Лунцзін роблять з молодих пагонів чайних кущів. Традиційно Колодязь Дракона має легкий свіжий орхидейный аромат, який відкривається з кожним протокою. Настій об'ємний і маслянистий. Смак чаю варіюється від трав'яного і квіткового до медово-горіхового. Зміна температури заварювання проявить інші нотки, наприклад посилить гіркоту. Якісний Лунцзін залишає солодкий післясмак.
Колодязь Дракона природний енергетик, Лунцзін наповнює тіло життєвою силою, миттєво прояснює голову, покращує розумові процеси, тонізує і підвищує працездатність і настрій.
Походження: провінція Чжецзян
Температура води: 85 - 90 градусів
Коректний час заварювання: 10-30 секунд
Оптимальний посуд: Гайвань, колба
Кількість чаю на 1 заварку (150 мл): 7-8 грамів
Зберігання: в холодильнику
Закуповуємо чай прямо в Китаї.
Пакуємо в професійні пакети, які зберігають властивості чаю при зберіганні.
Продаємо тільки те, що самі п'ємо.
Основні | |
---|---|
Виробник | Фермер |
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Форма випуску | Розсипний |
Вага | 50 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
- Ціна: 200 ₴/50 г.