327 відгуків
Важлива інформація про роботу магазинутут

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (93) 899-99-44

9 китайських чайних заборон

9 китайських чайних заборон

Чай володіє масою корисних властивостей, які легко можуть перетворитися не тільки марні, але й у досить шкідливі, якщо не дотримуватися невеликого зводу рекомендацій від китайських чайних майстрів. Ці рекомендації були сформовані протягом століть. Так що пийте чай правильно і будьте здорові.


9 китайських правил для правильного чаювання!


1. Ніколи не варто пити чай на порожній шлунок!
Чай треба пити після їжі, витримавши паузу не менше ніж 20 хвилин. Чай натщесерце згубно позначається на функціонуванні шлунка і селезінки.


2. Ніколи не варто пити чай, який обпікає!
Обпалюючий чай залишає невеликі опіки в стравоході і шлунку, які від регулярних повторень призводять до хронічних захворювань цих органів. Тому китайські майстри чайних традицій не рекомендують пити чай з температурою вище 50 градусів Цельсія.


3. Ніколи не варто пити холодний чай!
Холодний чай викликає інші ефекти, але не менш шкідливі! Від холодного чаю утворюються мокротиння і скупчуються в дихальних шляхах. Тільки свіжий, теплий або злегка гарячий чай дасть бажаний результат – світлу голову, гарний настрій і підвищену працездатність!


4. Ніколи не пийте занадто міцний чай!
В результаті заварювання дуже міцного чаю вас чекає абсолютно протилежний очікуваному ефект – головний біль, посилене серцебиття і порушення сну, що викликається підвищеним вмістом таніну і кофеїну в міцно завареному напої.


5. Ніколи не перетримуйте заварку!
Якщо заварку перетримати, то знаходяться в чаї поліфеноли і ефірні масла обов'язково почнуть окислюватися. В результаті чай втратить не тільки свої цінні смакові якості, тонкий аромат, але і поживні властивості.


6. Ніколи не варто пити чай перед прийомом їжі!
Якщо ви попили чай їжею, то скоріше всього їжа вам буде здаватися позбавленою смаку! А все чому? Чай розріджує слину. І крім цього засвоєння білка тимчасово знижується. Так що, пийте чай за 25-30 хвилин до їжі.


7. Ніколи не варто пити чай відразу після їжі.
Після прийому їжі взагалі варто утриматися від будь-якого питва, оскільки із-за цього концентрація шлункового соку знижується. Травлення буде проходити набагато повільніше і з порушенням роботи всіх органів, які беруть участь у цьому процесі. Китайські чайні майстри рекомендують пити чай через 20-25 хвилин після прийому їжі!


8. Ніколи не варто запивати чаєм ліки!
Знаходяться в чаї речовини, при засвоєнні організмом дають танін, який і зводить нанівець дію ліків! Тому, щоб ліки спрацювали ефективно, не варто запивати їх чаєм!


9. Ніколи не варто пити чай, що залишився з учорашнього дня!
Чай, який простояв добу, в результаті втрачає всі корисні властивості, і в додачу стає живильним середовищем для мікробів. А ось промити очі вчорашнім чаєм буде не зайвим, якщо в білках видно кровоносні судини, а також прополоскати вчорашнім чаєм рот, перед чищенням зубів і після прийому їжі, що тільки зміцнить ваші зуби!


Так що, давайте прислухаємося до порад китайських чайних майстрів і будемо пити чай з користю.
Приємного чаювання!

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    11:0019:00
  • Вівторок
    11:0019:00
  • Середа
    11:0019:00
  • Четвер
    11:0019:00
  • Пʼятниця
    11:0019:00
  • Субота
    11:0019:00
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Дмитро
Магазин китайського чаю Gautama
+380 (93) 899-99-44
Харків, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner