327 відгуків
Важлива інформація про роботу магазинутут

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (93) 899-99-44

10 ознак справжнього чаю. Як вибрати правильний чай?

10 ознак справжнього чаю. Як вибрати правильний чай?

10 правил, якими необхідно користуватися при виборі справжнього чаю.

Назва.
Позначення «чорний» або «зелений» не годиться. Кожен хороший чай має своє ім'я, має сорт, а також обов'язково наявність інших даних – в якому році зібраний, в якій провінції, яка ступінь ферментації і прожарювання (якщо мова йде про так званих «просмажених» чаях).

Форма та вигляд.
Листя чаю обов'язково повинні мати однакову форму і розмір, а також бути цільними. Наявність нирок у зелених чаях говорить про високу якість. Якщо чайний лист схильний крошіння, значить чай прострочений. Якщо ж мнеться – при виробництві не дотримувалася правильна технологія.

Колір.
Якщо чай зелений – то, звичайно, і кольором повинен володіти зеленим, і тут вже неважливо яких відтінків – будь то хоч салатовий або ж темно-зелений. Якщо ж чай бурого або сірого кольору – значить, вам намагаються продати старий або ж чай, виготовлений з порушеннями технології правильного виробництва. У улунів ж кілька неоднорідний буро-зелене забарвлення – це абсолютно нормально (виною тому часткова ферментація). Золотистий відлив у чорного чаю – ознака наявності нирок, а значить і якості!

Настій.
Прозорий чистий настій – ознака хорошого чаю.

Аромат.
Наявність насиченого аромату ще сухого, не завареного чаю також говорить про його якість! Перевірити це не складно – чай потрібно прогріти своїм диханням, і він обов'язково відкриється, вдихайте аромат, і ви відразу все зрозумієте! Після чайної церемонії в чашці теж повинен зберігатися тонкий аромат чаю!

Смак.
Хороший, якісний чай володіє широким спектром смакових півтонів, і все це завдяки ефірним оліям, що надають чаю безліч витончених нюансів – фруктових, горіхових, цитрусових, смолистих, шоколадних, пряних, хвойних та інших відтінків.

Післясмак.
Китайці визначають якість чаю не смак і не запах, а післясмаком і вони називають це «хоу юн» ( хоу в перекладі ― горло, а юн – найсильніший чарівність). Сила і тривалість післясмаку залежить від мінералів, що присутні в чаї, а насиченість мінералами відбувається у першу чергу завдяки грунті, в якому визріває чайне дерево і, звичайно, безпосередньо якість самої сировини також відіграє важливу роль.

Здатність до багаторазового заварювання.
Хороший якісний чай може заваритися 10 разів і більше (протоками по 25-35 секунд). В першу чергу це властиво улунам і пуэрам!

Эффект.
Настоящий чай хорош не только благодаря вкусовым качествам. Самое важное в настоящем чае – это воздействие на психологическое и эмоциональное состояние. В зависимости от необходимости чай может подарить нам как прилив сил и бодрости, так и расслабить, успокоить. И все это благодаря витаминам, антиоксидантам и минералам, которые сохраняются в настоящем чае и при помощи которых нормализируются почти все физиологические процессы нашего организма.

Правильне зберігання.
Найважливішим чинником при покупці чаю, є умови, в яких він зберігається! Адже із-за неправильних умов зберігання чаю швидко втрачає свіжість. Чай необхідно зберігати в темному місці. Улуни вимагають для зберігання мінусової температури і вакууму. Пуэры ж, навпаки, хочуть кисню, температури близько 25 С та вологості 30 – 60%.

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    11:0019:00
  • Вівторок
    11:0019:00
  • Середа
    11:0019:00
  • Четвер
    11:0019:00
  • Пʼятниця
    11:0019:00
  • Субота
    11:0019:00
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Дмитро
Магазин китайського чаю Gautama
+380 (93) 899-99-44
Харків, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner