Класичний спосіб заварювання чаю ПІН ЧА

ПІН ЧА (品茶) - це найпоширеніший в Китаї спосіб заварювання чаю. Перший ієрогліф Пін має безліч значень, але в даному контексті - це дегустація.
Сам спосіб заварювання Пін Ча відрізняється своєю простотою та мінімумом потрібних для цього речей.
КРОК 1
Розставляємо посуд на дошці. Наливаємо доверху окріп в чайник (Ча Ху), якщо частина окропу проллється через край по його стінках - буде тільки краще - це прогріє наш чайник не тільки зсередини, але і зовні - змиє з нього пил.
КРОК 2
З прогрітого чайника воду виливаємо в чашу справедливості (Гундао Бей).
КРОК 3
З Гундао Бей воду розливаємо в піали для чаю (Ча Бей) і зливаємо після того, як піали прогріються, омиваючи чайні фігурки.
КРОК 4
Далі слід засипати в чайник сухий чайний лист. Для цього в чашу для знайомства з чаєм (Ча Хе) насипається чай. Після цього з Ча Хе, з допомогою чайної голки (Ча Дзянь) або чайного пінцета (Цзя Цзи), засипається чай у чайник2.
КРОК 5
Доводимо воду до потрібної температури нам і наливаємо в чайник до горлечка, проливаючи її через край, закриваємо кришкою. Перший протоку ми не п'ємо, але обов'язково зливаємо в чашу справедливості, з неї по піалах і на чайні фігурки. Це робиться для того, що б очистити чай від пилу і вдихнути в нього нове життя - омолодити і розбудити його + відчути аромат.
КРОК 6
Заливаємо знову наш чайник до верху і чекаємо певний час (для кожного чаю воно своє, але принципи однакові для всіх) для заварювання і розкриття смаку. З другого протоки чай може не розкритися, а ось третій і наступні протоки віддадуть весь смак і аромат чаю.
КРОК 7
Після того, як чай заварився, ми зливаємо його в чашу справедливості, розливаємо по піалах і передаємо гостям і насолоджуємося.
Всі ці дії повторюємо поки чай не втратить свій смак і аромат. Кількість проток залежить від якості чаю, його кількості на об'єм води і часу заварювання.
Потрібно додати, що час заварювання з кожним новим протокою слід збільшити на кілька секунд.
Цей простий метод підходить абсолютно для всіх видів чаю, а так само для будь-якого посуду, просто слід діяти за аналогією.
Завжди тримайте чайну посуд чистою і сухою!
ПРИЄМНИХ ВАМ ЧАЮВАНЬ:)!