327 відгуків
Важлива інформація про роботу магазинутут

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (93) 899-99-44

Класичний спосіб заварювання чаю ПІН ЧА

Класичний спосіб заварювання чаю ПІН ЧА

ПІН ЧА (品茶) - це найпоширеніший в Китаї спосіб заварювання чаю. Перший ієрогліф Пін має безліч значень, але в даному контексті - це дегустація.
Сам спосіб заварювання Пін Ча відрізняється своєю простотою та мінімумом потрібних для цього речей.

КРОК 1
 
Розставляємо посуд на дошці. Наливаємо доверху окріп в чайник (Ча Ху), якщо частина окропу проллється через край по його стінках - буде тільки краще - це прогріє наш чайник не тільки зсередини, але і зовні - змиє з нього пил.
 

 

 
КРОК 2
 
З прогрітого чайника воду виливаємо в чашу справедливості (Гундао Бей).
 

 
КРОК 3
 

З Гундао Бей воду розливаємо в піали для чаю (Ча Бей) і зливаємо після того, як піали прогріються, омиваючи чайні фігурки.
 

 

 
КРОК 4
 
Далі слід засипати в чайник сухий чайний лист. Для цього в чашу для знайомства з чаєм (Ча Хе) насипається чай. Після цього з Ча Хе, з допомогою чайної голки (Ча Дзянь) або чайного пінцета (Цзя Цзи), засипається чай у чайник2.
 

 
КРОК 5
 
Доводимо воду до потрібної температури нам і наливаємо в чайник до горлечка, проливаючи її через край, закриваємо кришкою. Перший протоку ми не п'ємо, але обов'язково зливаємо в чашу справедливості, з неї по піалах і на чайні фігурки. Це робиться для того, що б очистити чай від пилу і вдихнути в нього нове життя - омолодити і розбудити його + відчути аромат.
 

 

 
КРОК 6
 
Заливаємо знову наш чайник до верху і чекаємо певний час (для кожного чаю воно своє, але принципи однакові для всіх) для заварювання і розкриття смаку. З другого протоки чай може не розкритися, а ось третій і наступні протоки віддадуть весь смак і аромат чаю.



 
КРОК 7
 
Після того, як чай заварився, ми зливаємо його в чашу справедливості, розливаємо по піалах і передаємо гостям і насолоджуємося.
 

 

 
Всі ці дії повторюємо поки чай не втратить свій смак і аромат. Кількість проток залежить від якості чаю, його кількості на об'єм води і часу заварювання.

Потрібно додати, що час заварювання з кожним новим протокою слід збільшити на кілька секунд.
 
Цей простий метод підходить абсолютно для всіх видів чаю, а так само для будь-якого посуду, просто слід діяти за аналогією.
 
Завжди тримайте чайну посуд чистою і сухою!

ПРИЄМНИХ ВАМ ЧАЮВАНЬ:)!
 

Інші статті
Графік роботи
  • Понеділок
    11:0019:00
  • Вівторок
    11:0019:00
  • Середа
    11:0019:00
  • Четвер
    11:0019:00
  • Пʼятниця
    11:0019:00
  • Субота
    11:0019:00
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
Дмитро
Магазин китайського чаю Gautama
+380 (93) 899-99-44
Харків, Україна

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner